Afspraken

De eerste afspraak

Wanneer u verwezen bent door uw tandarts via de website, zal er telefonisch contact met u worden opgenomen voor het maken van de eerste afspraak.

Indien u verwezen bent met een verwijsbrief die in uw eigen bezit is, kunt u telefonisch een afspraak maken voor het eerste bezoek.

U ontvangt per post een bevestiging van de afspraak. Bij de afspraakbevestiging ontvangt u een vragenlijst, praktijkinformatie en een routebeschrijving.
Wij willen u vragen de volgende zaken mee te nemen naar de eerste afspraak:

  • verwijsbrief
  • legitimatiebewijs van de ouder en het kind
  • verzekeringspasje van uw kind
  • ingevulde vragenformulieren

Het eerste bezoek

De kindertandarts gaat niet bij het eerste bezoek behandelen. Eerst zal de kindertandarts uw kind willen leren kennen door een gesprek waarbij we de door u ingevulde vragenlijsten zullen doornemen. De kindertandarts zal even in de mond kijken met een spiegeltje. De oorzaken van de eventuele problematiek zullen besproken worden. Tot  slot zal er een behandelplan opgesteld worden. Om goed contact met uw kind te krijgen en een vertrouwensband op te bouwen is het beter voor het kind als u niet bij de behandeling aanwezig bent. Dit zal met u besproken worden.

Het tweede bezoek

De eerste vervolgafspraak is een gewenningsafspraak. Het kind moet wennen aan de kindertandarts en tijdens deze eerste afspraak zal er geoefend worden met de apparatuur van de tandarts. Belangrijk is dat uw kind leert wat de spelregels zijn en dat hij of zij de tandarts kan vertrouwen. De ouders zijn hierbij niet meer aanwezig in de behandelkamer.

 Vaste onderdelen bij een gewenningsafspraak zijn het polijsten van het gebit en het maken van röntgenfoto’s.

De volgende bezoeken

Tijdens de volgende bezoeken zal uw kind behandeld worden. Gemiddeld zijn er 7 afspraken nodig om uw kind te behandelen.